Connect with us

Social

10 lucruri importante pe care le-au făcut părinții noștri, dar pe care nimeni nu le mai face in zilele noastre

Modul în care oamenii cresc copii acum este diferit de modul în care au făcut-o acum 30 de ani. Părinții au analizat multe despre siguranța și sănătatea copiilor. Este bun sau rău? Fiecare decide pentru sine. Dar chiar dacă s-au înregistrat progrese, acest lucru nu înseamnă că nu putem folosi experiența părinților și să o punem în practică.

Iată 10 lucruri utile pe care le-au făcut părinții noștri și pe care ar trebui să le facem:

1. S-au pus reciproc pe primul loc.

Când părinții noștri erau mici, relația dintre soț și soție era cea mai importantă din familie. Dar în ultimii 30 de ani, părinții au început să considere copiii drept centrul universului. Este important să nu uiți valoarea relațiilor cu soțul tău și să ai o familie fericită sănătoasă. Dacă copilul este întrerupt de mamă, trebuie să-i ceri să aștepte (dacă aceasta nu este o situație de urgență). Copiii ar trebui să înțeleagă că lumea nu se învârte în jurul lor.

2. I-au lasat pe copii să se joace afară.

Este posibil să fi urmărit televizorul în copilărie, dar mai des ai fost pe stradă. Copiii de astăzi cu vârsta cuprinsă între 8-18 ani petrec în medie 7,5 ore în fiecare zi în fața ecranului. Și acest lucru nu se aplică studiului sau educației. Dar aerul proaspăt și jocurile active sunt necesare la vârsta lor. Și acest lucru nu necesită un teren de sport sau o piscină. Adu-ți aminte de tine. Tot ce aveai nevoie era imaginația.

3. Au avut încredere în copiii lor.

Cei mai mulți dintre noi ne amintim cât de târziu ne-am plimbat cu prietenii sau am stat cu ei pentru noapte. Este posibil ca părinții să nu știe unde suntem. Îl poți numi „educație la distanță liberă” sau chiar crezi că este periculos. Adevărul este că copiii mor într-un accident de avion de două ori mai des decât au fost răpiți.

4. Nu au forțat copiii să fie cei mai deștepți.

Copiilor li s-au învățat abilități sociale și și-au dezvoltat creativitatea. Copiii nu au putut citi când au intrat în grădiniță și mulți nici măcar nu știau alfabetul. Au fost învățați să fie respectuosi, să împărtășească și să își facă prieteni. Astăzi, copiii chiar la o vârstă fragedă concurează în școală și încearcă să fie mai buni decât alții. Dar asta provoacă doar stres și anxietate.

5. Au învățat bunele maniere.

Azi mulți copii și adolescenți nu au maniere. Nu pot spune pur și simplu „mulțumesc” atunci când fac ceva pentru ei. Desigur, lipsa de cultură ar putea să apară înainte. Dar totuși a fost mult mai puțin.

6. Au luat cina cu întreaga familie.

Părinții pot sacrifica o cină în familie pentru activități extracurriculare. Dar, de fapt, astfel de tradiții ar fi utile pentru a reveni. Copiii care iau cina cu părinții au mai puține șanse să sufere de anxietate și depresie. Au infracțiuni mai puține, performanțe academice mai bune și nu au probleme mentale.

7. Au invatat copiii să curețe casa.

Îți amintești cum odată au spus părinții că nu poți merge până când nu îl vei curăța în casă sau în cameră? Poți fi surprins de ceea ce copiii tăi sunt capabili. Lor li se pot atribui sarcini mai grave acasă. Acest lucru le va învăța independența și responsabilitatea.

8. Au disciplinat alți copii.

Ce ai face dacă prietenul copilului tău ar fi avut o lovire sau chiar l-ar lovi pe copil? Le-ai ruga blând să se oprească? Dar înainte ca părinții în astfel de situații să se comporte diferit. Au început să-i disciplineze pe alți copii în același mod în care ar face-o cu ai lor.

9. Au sărbătorit zilele de naștere acasă.

Părțile obișnuiau să includă tort, înghețată și diverse jocuri. Părinții noștri nu le-au oferit fiecărui oaspete un coș de cadouri. Nu au angajat un fotograf profesionist și nu au închiriat un loc într-o cafenea. Și nu a fost important! Copiii încă se distrau și se bucurau de lucruri simple.

10. Totul era mult mai simplu.

În trecut, mult mai ușor decât acum. Părinții nu ne-au dus la Disneyland. Și copiii nu s-au grăbit de la fotbal la o lecție de pian. Ne-am folosit imaginația și am fost fericiți.

PS: Vă sunt utile aceste principii de creștere?

TOP