Connect with us

Utile/Diverse

10 motive științifice pentru care a bea bere este un lucru bun

Dovezi științifice conform cărora consumul de bere nu numai că nu este dăunător, ci chiar este necesar pentru sănătate

Dovezi științifice conform cărora consumul de bere nu numai că nu este dăunător, ci chiar este necesar pentru sănătate
“Bea bere spumoasă – viața va fi excelentă!” Se dovedește că în această afirmație există o pondere considerabilă a adevărului. Există multe motive solide din punct de vedere științific pentru a bea bere.

Oamenii de știință au pus capăt discuției interminabile cu privire la faptul dacă este util sau dăunător să bei bere. În acest număr veți găsi o duzină de argumente în favoarea unei băuturi spumoase.

1. Berea prelungește viața

Cercetătorii de la Virginia Tech au descoperit că persoanele care beau regulat cantități moderate de bere își reduc riscul de a muri prematur cu 19%. În plus, berea ajută la întinerirea celulelor vaselor de sânge prin accelerarea anumitor procese metabolice din organism și are, de asemenea, un efect calmant și analgezic și ajută la inhibarea creșterii și reproducerii bacteriilor.

2. Berea ajută la pierderea în greutate

Există un stereotip răspândit în societate că oamenii se îngrașă din bere. Dar noua carte a lui Tim Spector, profesor la King’s College London, susține contrariul. Se spune că berea ușoară este o sursă bună de nutrienți pentru bacteriile intestinale benefice, care fac ca sistemul digestiv să fie mai eficient. În plus, berea ajută la activarea secreției de suc gastric, stimulează sistemul digestiv.

3. Berea ajută la combaterea cancerului

Această băutură alcoolică conține ingrediente care ajută corpul uman să lupte împotriva cancerului. Această concluzie a fost făcută de oameni de știință medicali de la Institutul Național de Radiologie din Japonia. În hamei, în special, se găsește xanthumol – flavonoid, care inhibă enzimele cancerigene.

4. Berea ajută creierul să funcționeze normal.

Un studiu publicat în jurnalul medical din New England a descoperit că femeile care beau un pahar de bere pe zi sunt mai puțin susceptibile să sufere de probleme cognitive cauzate de îmbătrânire.

5. Berea nu dă într-adevăr o burtă de bere

Un studiu realizat de Fundația UCL și-a propus să demonstreze relația dintre cantitatea de bere pe care o bea o persoană și cât de rapid este stomacul rotunjit. Nu a fost găsită nici o singură dovadă științifică în acest sens. „Oamenii cred că iubitorii de bere au, în medie, mai multe șanse să fie obezi decât alții. Dar nu este așa. Dacă legătura dintre bere și obezitate există, atunci este nesemnificativă ”, au concluzionat cercetătorii.

6. Berea vă poate salva pietre la rinichi

Persoanele care beau bere cu moderație au 41% mai puțin șanse să sufere de pietre la rinichi. Aceste descoperiri au fost făcute de cercetători americani care au vorbit despre activitatea lor în Jurnalul Clinic al Societății Americane de Nefrologie.

7. Berea are mai puține calorii decât laptele degresat sau sucul de portocale.

Prin conținutul de potasiu, magneziu, fosfor, fier, cupru, zinc, berea nu diferă de sucul de portocale – un pahar din care, băut la micul dejun, este un simbol al unui stil de viață sănătos. Dar, în același timp, există mai puține calorii într-o băutură spumoasă. Guinness a publicat recent statistici care dovedesc convingător că chiar și „grele”, berile întunecate conțin mai puține calorii decât orice băutură dulce sau chiar lapte degresat.

8. Hopsul de bere protejează împotriva Alzheimerului

Deși berea nu te poate proteja de o stare neplăcută atunci când este imposibil să-ți amintești ce s-a întâmplat aseară, în general, este mai probabil să fie util decât dăunător. Xantohumol, unul dintre compușii hamei, conform cercetărilor recente ale oamenilor de știință, protejează creierul de modificările degenerative legate de vârstă, precum bolile Alzheimer și Parkinson.

9. Berea este plină de vitamine

„Dacă analizați cu atenție compoziția chimică a berii bune, veți fi uimiți de cantitatea de vitamine pe care o conține”, spune Stefan Domenig, directorul Centrului de Sănătate Mayra din Austria. De exemplu, berea are multe vitamine B1 și B2 și sunt prezente acolo într-o formă care este bine absorbită. Un litru din această băutură va asigura 40-60% din necesarul zilnic de tiamină (B1) și riboflavină (B2). Berea este bogată în acid ascorbic. Un litru de bere vă va oferi 70% din doza zilnică de vitamina C. Și pentru a satisface nevoia zilnică de acizi nicotinici și folici, este suficient să beți doar o jumătate de pahar.

10. Berea întărește oasele

Berea ajută la menținerea densității osoase și a elasticității articulațiilor datorită conținutului său de siliciu într-o formă ușor digerabilă. Cine ar fi crezut că un pahar de bere după cină ar putea ajuta la crearea unui os mai dens. Deci, în orice caz, spun aceștia în revista științifică autoritară Journal of the Science of Food and Agriculture.

TOP