Connect with us

Sanatate

14 simptome periculoase ale deficitului de vitamina B12 la femei.

14 simptome periculoase ale deficitului de vitamina B12 la femei.
Senzație de furnicături și amorțeală , care apare din cauza unui nivel scăzut de oxigen în sânge. Poate simți că descărcările electrice trec din cap până la tocuri.

Lipsa vitaminei B12 duce la distrugerea unor globule roșii. Datorită acestui fapt, bilirubina pigmentului biliar este eliberată, ceea ce conferă pielii o nuanță mai palidă.

Deficiența memoriei. Nu-ți amintești numele persoanei pe care o cunoști de multă vreme, pe „mașina” ai pus cheile în frigider? Uitarea este unul dintre simptomele deficitului de vitamina B12.

Oboseală constantă. Vitamina B12 promovează crearea de celule roșii din sânge, care sunt responsabile pentru furnizarea de oxigen către celule. Dacă nu există suficient oxigen, începeți să vă simțiți obosiți, chiar dacă aveți un somn bun.

Probleme de vedere . În cazuri rare, deficiența de vitamina B12 afectează negativ nervul optic și vasele retiniene. Este posibil să resimți efectul de orbire dublă, umbră, încețoșare sau chiar temporar.

Slăbiciunea musculară. Lipsa de vitamina B12 provoacă nu numai oboseală generală, ci și slăbiciune musculară, letargie și lene.

La aproximativ 50% dintre persoanele cu deficit de vitamina B12, numărul papilelor gustative în limbă scade , în special pe laturi. Mulți se plâng de arsură și disconfort pe părțile laterale ale limbii. Din această cauză, mâncarea nu pare femeilor la fel de gustoase ca înainte.

Schimbarea frecventă a stării de spirit. Lipsa de vitamina B12 poate agrava o stare depresivă, crește anxietatea și poate provoca lacrimi. El ia parte la producerea serotoninei și dopaminei – așa-numitele hormoni ale fericirii.

O dependență ciudată de mirosuri. Apare din cauza lipsei de oxigen în sânge, ceea ce duce la anemie.

Probleme cardiace. Cu o deficiență de vitamina B12, cantitatea de oxigen din țesuturi scade din cauza scăderii rapide a globulelor roșii circulante.

Livrarea de oxigen în astfel de condiții se datorează creșterii debitului cardiac. Drept urmare, apare tahicardie, scade tensiunea arterială etc.

12. Scurtarea respirației – consecință a anemiei care apare cu o deficiență de B12. Lipsa globulelor roșii și a hemoglobinei face dificilă transmiterea oxigenului în țesuturi. Plămânii trebuie să muncească din greu pentru a satisface necesarul de oxigen al organismului. Acest lucru duce la scurtarea respirației.

Lipsa de coordonare . Deficitul de rulare de B12 provoacă daune sistemului nervos. În timp, există o încălcare a funcției motorii – o persoană poate cădea în orice moment. Acest simptom este frecvent mai ales la persoanele în vârstă și la vegetarieni.

Temperatura crește. În cazuri rare, deficiența de vitamina B12 poate fi însoțită de febră. Nu este complet clar de ce se întâmplă acest lucru.

Probleme cu unghiile și părul. Părul își pierde strălucirea, devine gri, devine mai subțire, se rupe ușor, se subțiază și devine gri devreme. Unghiile devin subțiri, mate, aplatizate, se exfoliază ușor și se rup, apare striația.

Dacă ați observat cel puțin unele dintre aceste simptome, asigurați-vă că consultați un medic și faceți o analiză pentru vitamina B12. Și fiți sănătoși!

TOP