Connect with us

Frumusete

6 tipuri de acnee si ce cauzeaza aparitia frecventa a acestora

Există 2 feluri de acnee. Acest lucru depinde dacă acestea provoacă sau nu inflamație. Acestea fiind spuse, există acnee neinflamatoare și acnee inflamatorie. Acneea inflamatorie este mai severă în comparație cu cea neinflamatoare și, de cele mai multe ori, trebuie să vă consultați medicul pentru tratament.

Noi dorim să explicăm care sunt cele mai frecvente tipuri de acnee înainte de a merge mai departe cu un tratament.

Cap-alb

Acestea sunt niște umflături sau pete de culoare alba, de tip neinflamator sau pete de culoare albicioasă care, de obicei, au in centru un punct alb. În unele cazuri, părul ar putea creste in interiorul acestui cos.

Cauze: Ele se formează datorită murdăriei, sebumului de ulei și celulelor moarte ale pielii care înfundă porii.

Cosuri negre

Exact opusul punctelor albe, punctele negre (neinflamatorii) sunt pete mici închise sau de culoare neagră, care apar ca niște denivelări ridicate. De obicei, pielea din jurul punctului negru este normală, iar centrul este mai închis la culoare.

Cauze: doar pentru că au o culoare mai închisă nu înseamnă că aceste pete au mai multă murdărie în pori.


Acnee inflamatoare care se află sub suprafața pielii. Pielea care înconjoară aceste cusături este de obicei roșie și umflată. Sunt crescute, roz, solide și fragede. În comparație cu cele 2 tipuri de acnee neinflamatoare, acestea nu au un centru vizibil și nu sunt lărgite.

cauze:
Infecția pielii
Dezvoltarea vaselor mici de sânge
Negi
Eczemă
Reactie alergica

Aceste cosuri sunt umflături mai mari, care au un centru circular. Centrul este plin cu cu puroi gălbui / albicios peste o bază de piele roșie. De fapt, arată foarte mult ca niște pete albe mai mari, dar inflamate.

cauze:

Reacția alergică cel mai frecvent la produsele alimentare sau la alergenii din mediu
Mușcături de insecte (otrăvitoare)
Când pielea se înfundă cu celule moarte de piele și ulei

Bulele inflamate, dureroase și tari, care sunt localizate adânc în piele, sunt cunoscute sub numele de noduli. Acest tip poate deveni sever și poate provoca complicații ale pielii, cum ar fi cicatrici și pete întunecate.

Cauze: acestea sunt considerate acnee inflamatorie și se formează atunci când porii înfundați afectează celulele și țesutul adânc de sub suprafața pielii.

Când cosurile se infectează încep să devină dureroase. Acest lucru este atunci când pustulele devin un chist. Acneea chistică este formată din albe sau roșii, dureroase, mari și totuși moi, care sunt localizate adânc în piele – chiar mai adânci decât nodulii. De asemenea, sunt plin cu puroi. De fapt, acestea sunt considerate ca provoca complicații severe ale pielii precum cicatricea.

Suferiți de acnee? Ce tip si ce tratament te-a ajutat sa scapi de aceasta problema a pielii?

TOP