Connect with us

Inedit

8 locuri de pe pământ, unde accesul este interzis complet, chiar și celor mai bogați oameni

Se spune că ceea ce este interzis este tentant, însă iată că sunt și locuri care nu pot fi atinse nici măcar de cei mai bogați oameni ai planetei. Zone misterioase, insule, buncăre, laboratoare, toate acestea sunt locuri greu de atins pentru oricine, chiar și pentru șefi de stat.

1. Rezerva globală de semințe

În Norvegia se află un buncăr care are în adâncime 140 de metri și o securitate demnă de filmele americane. În interior sunt păstrate aproximativ toate tipurile de semințe ale planetei, în jur de 1.5 milioane de monstre diferite.

2. Insula Surtsey

O insulă misterioasă se află în apropierea Islandei și este formată datorită vulcanilor subacvatici. Nu există de foarte mulți ani, ci de doar aproximativ 50 de ani și are o suprafață de doar 3 kilometri pătrați. A apărut că “din senin” iar oamenii de știință au început să își pună semne de întrebare. Astfel, s-a ajuns la concluzia ca publicului larg să îi fie interzis accesul pe această insulă, pentru ca cercetătorii să testeze câteva din teoriile privind apariția vieții pe planetă, locul fiind un model vizual pentru așa ceva.

3. Area 51

Cunoscută de foarte mulți pasionați că fiind zona unde se află OZN-uri și extratereștrii, încă este un loc învăluit în mister. Situată la aproximativ 135 km de Las Vegas este locul unde nu are acces publicul de rând, dar unde se testează tipuri de avioane, sisteme de arme, și altele.

4. Insula Santinelei de Nord

Accesul pe această insulă este complet interzis celor din afară ei. Pe această insulă se află indieni aborigeni. Guvernul indian a decis pentru a proteja această populație, să interzică complet accesul celor din afara insulei. Aborigenii nici nu sunt cei mai prietenoși, atacând adesea persoanele ce se apropie prea mult de insula lor.

5. Peștera din Lascaux

Un loc care cândva era vizitat de foarte mulți turiști, dar care astăzi este conservat de către autorități și este complet închis publicului larg. În această pesterta se află desene neobișnuite și irepetabile, care au peste 17 mii de ani, dar care în ultimii ani s-au degradat datorită vizitării de către public. Astăzi este un loc în care absolut nimeni nu mai are acces, în afara cercetătorilor.

6. Insula Morgan sau insula Maimuțelor

În apropiere de Carolina de Sud se afla un loc foarte periculos. Pe această insulă locuiesc peste 5000 maimuțe din aceeași specie, dar care sunt bolnave de herpes. Oamenilor le este interzis total să meargă pe această insulă, deoarece pot fi contaminați.

7. Arhiva Secretă a Vaticanului

La Vatican există o arhivă impresionantă, așezată pe rafturi care au o lungime de peste 90 de kilometri. Din nefericire, nimeni în afară de Papa și cei din preajma sa, nu au acces la aceste cărți. Se presupune că peste 50% din aceste cărți sunt colecții de literatura ocultă din întreagă lume.

8. Mormântul lui Qin Shi Huangdi

Acest mormânt a fost descoperit abia cu 46 ani în urmă, în anul 1974 și nu este destinat publicului larg, indiferent de cât ai dori să plătești că să îl vezi. Constant foarte mulți activiști se opun deschiderii acestuia, deoarece consideră că templul ar putea fi deteriorat.

TOP