Connect with us

Sanatate

Atacul de cord la femei se manifestă diferit: 5 simptome ciudate și neașteptate care nu pot fi ignorate

Atacul de cord la femei se manifestă diferit: 5 simptome ciudate și neașteptate care nu pot fi ignorate ☝️❣️😲

Sue Palmer s-a trezit cu greață severă. Femeia a început să vomite, dar, luând asta pentru intoxicații obișnuite, a fost pe cale să meargă la culcare. Cu toate acestea, soțul ei a insistat să caute ajutor medical. După cum s-a dovedit mai târziu, i-a salvat viața.

„Dacă m-aș culca în dimineața aceea, așa cum plănuiam, nu mă puteam trezi”, spune femeia.

Sue își amintește glumind și rostogolindu-și ochii în timp ce stătea în camera de urgență. Ideea că ar putea avea un atac de cord i s-a părut ridicolă: se simțea destul de normală! Prima electrocardiogramă nu a prezentat anomalii, dar pe a doua medicii au observat ceva care i-a determinat să ridice imediat femeia pentru operație

Când Sue s-a trezit din anestezie, a aflat că a avut un atac de cord extensiv. Atacul a început tocmai în momentul în care a ajuns la spital. Artera coronariană dreaptă a fost blocată cu 10%, iar cea centrală – cu 70%! Dacă femeia nu a fost dusă imediat la operație, acest lucru ar duce la o moarte inevitabilă.

La majoritatea femeilor, simptomele tipice de atac de cord sunt ușoare sau deloc!

Atacul de cord este o cauză principală a mortalității feminine. Mai mult decât atât, aproape două treimi dintre femeile care mor pe neașteptate în urma unui atac de cord nu au niciun simptom prognostic. Toată lumea știe că un atac de cord se manifestă prin durere în piept sau braț, dar la majoritatea femeilor simptomele bolii nu sunt atât de pronunțate sau deloc exprimate. Prin urmare, este atât de important să cunoaștem semnele mai puțin frecvente ale acestei boli periculoase.

Atenție la toate simptomele ciudate din zonă, de la bărbie până la ombilic!

Medicii avertizează că este important să fiți atenți la toate simptomele ciudate din corp, de la bărbie până la ombilic. Poate fi chiar o durere în spate sau maxilar, dureri de dinți! Vă rugăm să rețineți că un atac de cord se manifestă nu numai ca durere, ci și ca o senzație de disconfort în piept! Un alt simptom comun este indigestia sau problemele stomacale.

Deseori problemele cardiace sunt însoțite de greață, amețeli și vărsături. În plus, oboseala, scurtarea respirației sunt unul dintre principalele, dar atât de rar se văd simptome ale unui atac de cord.

Sunând o ambulanță, nu ezitați să le spuneți medicilor că suspectați un atac de cord, mai ales dacă vi se pare că plângerile dvs. nu pot fi luate în serios. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru o electrocardiogramă.

Din păcate, un atac de cord se poate întâmpla chiar și la oamenii sănătoși. Nu trebuie să fii fumător, să mănânci la McDonald’s și să fii supraponderal, deci ascultă semnalele corpului tău și fii sănătos!

TOP