Connect with us

Sanatate

Băuturile care afectează ficatul și inima. Mare atenție când le comandați

Românii combat canicula cu băuturi care mai de care mai colorate și le combină și cu alcool pentru a da natere unor cocktailuri faomoase, dar foarte periculoase pentru sănătate. Medicii trag un semnal de alarmă, deoarece combinarea băuturilor răcoritoare cu alcool-ul face ravagii pentru ficat.

Băuturile carbogazoase și alcoolul dulce, un adevărat pericol pentru sănătate

Așadar, dacă v-ați făcut un obicei din consumarea cocktailurilor, trebuie să renunțați imediat la ele, pentru a evita probleme serioase de sănătate. Răspunsul pentru trecerea cu bine de disconfortul cauzat de caniculă este apa, nu sucurile din comerț și nici alcoolul dulce.

Apa are un rol extrem de important în organism, aceasta ajută la transportul elementelor nutritive, eliminarea toxinelor și reglarea temperaturii corpului. Sucurile dulci, băuturile carbogazoase și alte lichide vândute în comerț nu aduc niciun beneficiu organismului, multe dintre ele fiind extrem de nocive pentru sănătate, în special pentru ficat.

Ce boli provoacă băuturile carbogazoase și alcoolul

Consumate în cantități mari, crema de whisky, lichiorul de cafea, cocktailurile alcoolice cum ar fi fresh-urile amestecate cu votcă pot duce la apariția cirozei. Combinația de alcool cu zahar este foarte periculoasa și provoacă leziuni hepatice, pancreatita, precum și creșterea nivelului trigliceridelor, o forma de grăsime din sânge care poate îngroșa arterele.

În plus, astfel de băuturi sunt dăunătoare pancreasului și afectează nervii periferici, ducând la neuropatia alcoolica – o afecțiune neurologică, manifestată prin tulburări de percepție și de mișcare, instabilitate autonomica (hipertermie, tahicardie și hipertensiune) și afectarea mersului.

Băuturile răcoritoare nici nu răcoresc și ne îngrașă

Sucurile pline de dioxid de carbon afectează digestia, îngrașă, ataca smaltul dinților și sunt periculoase pentru inima, fiind total contraindicate persoanelor cardiace. Ele pot seca organismul de calciu, din cauza conținutului ridicat în cofeina și zahar.

Mai mult decât atât, acestea cauzează tulburări de somn, ceea ce conduce la o capacitate de concentrare scăzută. Cofeina din băuturile acidulate afectează organele interne, în special ficatul. Conform studiilor, un roman bea în medie 58 de litri de sucuri carbogazoase anual.

TOP