Connect with us

Social

Care figură personifică mai bine fericirea? Răspunsul tău va arăta o nuantă importantă despre tine

Care figură personifică mai bine fericirea? Răspunsul tau va arăta o nuantă importantă despre tine. Logică sau intuiție? Află mai multe despre al tău 🧠

Privește cu atenție!
Există o teorie că unii oameni domină stânga, în timp ce alții – emisfera dreaptă. Ambele emisfere transmit informații diferite. De exemplu, emisfera stângă domină limbajul și logica, astfel încât o persoană care este influențată de această parte a creierului va fi mai logică, analitică și obiectivă, scrie Eushtiu.

Emisfera corectă se ocupă de abilitățile spațiale, recunoașterea feței și procesarea muzicii. Partea dreaptă a creierului se ocupă cu înțelegerea imaginilor vizuale și ajută oamenii să le înțeleagă. O persoană care este dominată de „emisfera dreaptă” are o intuiție mai intuitivă, este creativă, gânditoare și subiectivă.

În psihologie, teoria se bazează pe lateralitatea funcției cerebrale. Creierul conține două emisfere, fiecare îndeplinind o serie de roluri. Cele două părți ale creierului comunică între ele prin corpul callosum.

De obicei, partea stângă a creierului controlează partea dreaptă a corpului, iar partea dreaptă a creierului controlează partea stângă a corpului, spune Bruno Dubuka, neurolog la Universitatea McGill din Montreal. Și totul pentru că nervii din partea stângă a ambilor ochi se conectează la partea stângă a creierului, iar nervii din partea dreaptă a ambilor ochi se conectează la partea dreaptă a creierului.

În secolul al XIX-lea, neurologii Pierre Paul Broca și dr. Karl Wernicke au descoperit că persoanele care au legătură cu zona limbii aveau zone active în partea stângă a creierului. Cercetătorii au concluzionat că limbile „trăiesc” în emisfera stângă. Această idee este probabil sursa acestei teorii, deoarece creierul stâng este mai creativ și creierul drept este mai analitic.

Emisfera stângă sau dreaptă este dominantă?
Acest test vă va ajuta să aflați fără utilizarea instrumentelor. Alege fața care pare mai fericită în opinia ta. Atunci citiți ce înseamnă asta.

Dacă alegeți „A” (fața stângă), emisfera stângă domină.
Se crede că partea stângă a creierului este un adept al sarcinilor legate de logică, lingvistică și gândire analitică. Cei cu dominanță cerebrală stângă au mai multe șanse să reușească în domenii precum:

lingvistică; logică; gândire critică; numerele raţionament.

Dacă ai ales „B” (persoana potrivită) – emisfera ta dreaptă domină.
Acei oameni care domină emisfera dreaptă sunt mai buni la sarcini expresive și creative. Unele dintre abilitățile asociate în mod obișnuit cu partea dreaptă a creierului includ:

recunoaștere facială; exprimarea emoțiilor; muzică; citirea emoțiilor; Culoare; imaginație; intuiţie; creativitate.

TOP