Connect with us

Stiri

Câți lei câștigă o chelneriță pe zi, cu tot cu bacșiș, la o terasă din Mamaia. Este pur și simplu impresionant!

Dacă tot s-au redeschis plajele și terasele de pe litoral, haideți să abordăm un subiect cel puțin interesant. Multe persoane le plâng de milă chelnerițelor care stau atâtea ore în picioare, în căldură, dar nimeni nu s-a gândit ce sumă ajung acestea să bage în buzunar, la finalul unei zile de muncă.

Vară, soare, plajă, terasă și…mulți bani! Sunt câteva dintre lucrurile de care se bucură chelnerițele de pe litoralul românesc, în special cele din Mamaia, stațiunea frecventată de oamenii mai…bazați.

V-ați întrebat vreodată câți lei ajunge să câștige o chelneriță din Mamaia, într-o singură zi? Dacă nu, fiți pe fază, căci suma este una impresionantă și mai, mai că i-ar face pe invidioși să renunțe la job-urile lor și să se reprofileze. Să o luăm cu începutul.

Salariul unei chelnerițe este unul extrem de mic. Șpaga…uriașă!
Da, într-adevăr. Salariul pe care îl încasează, lunar, o chelneriță din Mamaia este unul mic, cuprins între 1.500 – 1.800 lei pe lună. Stați, căci nu am terminat. La acest salariu, chelnerițele pot ajunge să adauge, zilnic (nu, nu este o glumă), suma de 1.000 de lei.

În medie, o chelneriță servește cam 100 de mese într-o zi normală de muncă. Dacă de la fiecare masă primește șpaga medie de 10 lei, la finalul turei ajunge să aibă în buzunar nici mai mult, nici mai puțin de 1.000 de lei. Așadar, salariului lunar cuprins între 1.500 – 1.800 lei, chelnerițele adaugă șpaga de 1.000 de lei pe zi, ceea ce le face să ducă o viață extreeem de bună. Unde mai punem la socoteală faptul că unii clienți pe care îi servesc pot lăsa mult mai mult de 10 lei șpagă, am zice că s-au „cam scos” vara aceasta, din punct de vedere financiar.

TOP