Connect with us

Stil de viata

Ce găsesc femeile atrăgător la un bărbat şi care sunt calităţile de care se simt atrase

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Nicosia au analizat diferite tipologii de bărbaţi, întocmind şi o listă cu cele mai importante motive care îi împiedică să-şi găsească o parteneră, scrie adevarul.ro

Secretul unui flirt de succes se află mai degrabă în aparenţă, decât în modul de abordare sau tipul de conversaţie, arată un nou studiu realizat în Cipru. Femeilor le place inteligenţa şi tandreţea unui bărbat şi sunt tentate să intre în vorbă cu acesta dacă pare politicos şi inspiră încredere, scrie The Dialy Mail.

În studiul lor, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Nicosia au analizat 47 de trăsături masculine diferite, femeile implicate în studiu alegând ce tipologie ar accepta pentru flirt.

Trăsăturile cele mai apreciate de femei au fost umorul, inteligenţa şi aspectul îngrijit. De asemenea, ele au fost atrase de misterul unui bărbat, atitudinea hotărâtă, contactul visual şi un miros plăcut.

Oamenii de ştiinţă au analizat mai mult de 6.700 de bărbaţi, întocmind şi o listă cu celor mai importante motive care îi împiedică să-şi găsească o parteneră. Acestea sunt:

Aspect neîngrijit, stima de sine scăzută, Slabe abilităţi de flirt, Introvertit, S-a despărţit recent, Experienţe proaste din relaţiile anterioare, Supraponderal, Priorităţi diferite, Timiditate, Anxietate, Lipsa abilităţilor sociale, Nu au trecut peste relaţia anterioară, Nu am încredere în femei, Frica de relaţii, Frică de respingere, Teama de angajament, Vicii.

Rezultatele complete ale studiului au fost publicate în revista Personality and Individual Difference.

TOP