Connect with us

Retete culinare

Cele mai bune rețete de jeleuri: TOP 5 opțiuni delicioase

Publicat

pe

Cele mai bune rețete de jeleuri: TOP 5 opțiuni delicioase Apetisant și foarte gustos!

1. Jeleu de ciocolată

INGREDIENTE:

1 litru de lapte

1 cană de zahăr,

2 plăci de ciocolată neagră, dar puteți, de asemenea, lapte (200 gr)

20 gr. gelatină.

MOD DE PREPARARE:

Se macină ciocolata (grătarul), se amestecă cu zahărul și laptele. Se fierbe amestecul.

Se dizolvă gelatina înmuiată anterior în lapte rece într-un amestec de lapte fiert-ciocolată. Se amestecă bine și se toarnă în forme, se pune la rece.
Sfat: dacă vrei jeleu, scoate-l dintr-o conservă, doar scufundă cositorul în apă caldă, decorează frumos și servește.

2. Desert cu smântână desert „Laptele de pasăre”

INGREDIENTE:

Strat cremă acră:

2 lingurițe smântână 20%

zahăr după gust

poate un pic de acid citric

o pungă de gelatină (15 g sunt suficiente pentru smântână)

Amestecați smântâna cu zahărul și acidul. Se diluează gelatina, se răcește și se toarnă în smântână și se amestecă bine.Se toarnă într-o matriță pentru a se solidifica.

Strat de ciocolată:

2 linguri de apă

4 lingurițe. L cacao

zahăr după gust

pliculeț de gelatină

MOD DE PREPARARE:

Se amestecă apa, zahărul și cacao și se fierbe.

Se diluează gelatina și se toarnă în amestec. Se răcește și se toarnă pe un strat de smântână. Puteți lua smântână în loc de apă, apoi amestecați smântână, zahăr și cacao și adăugați gelatină diluată.

Se răcește bine.
Scoateți din formular înainte de a servi. Pentru ca ar fi mai bine să ajungi să cobori formularul în apa fierbinte timp de câteva secunde. De asemenea, puteți face mai multe straturi.

Apoi luăm 2-3 linguri de smântână (întregul amestec nu trebuie luat) și diluăm puțin cu gelatină și setăm să se răcească.

Apoi, al doilea strat este, de asemenea, alternează culorile de mai multe ori. Asta e tot.

3. Brânză de căsuță și jeleu de iaurt cu fructe / fructe de pădure

INGREDIENTE:

brânză de căsuță (moale, păstos) -300 gr

iaurt-200 gr

lapte -190-200 gr

zahăr 60-100 gr

gelatină -20 gr

opțional: mere decojite -100 gr

cireș-50-100 gr

jeleu multicolor

MOD DE PREPARARE:

Combinați zahărul, cașcavalul și iaurtul și bateți cu un blender până la crem.

Turnați gelatina peste lapte și lăsați să stea 30 de minute pentru a se umfla bine. Apoi puneți gelatina cu lapte pe foc și dați la fiert, dar nu fierbeți (am dizolvat în cuptorul cu microunde). Gelatina ar trebui să se dizolve cu toții. Lasă-l să se răcească să se încălzească.

Turnați gelatina într-o cantitate mică de caș, amestecați. Combinați cu masa rămasă de brânză de vaci. Amestecă totul bine. Împărțiți masa în 2 părți.

Adăugați cacao / carob (aproximativ 1 lingură) într-una. Tăiați merele mai mici, acoperiți cu zahăr și scorțișoară și fierbeți câteva minute. În funcție de ce feluri de mâncare intenționați să serviți desertul, îl puteți face mai interesant. În bolurile largi pot fi turnate orizontal, în pahare / pahare, înclinate. În partea de jos a bolului puneți o parte din masa de caș. În centru – câteva mere, lăsați să se răcească în hol-ke. Apoi puteți găti cu jeleu „colorat”. Am folosit jeleu cu kiwi pentru a forma o „linie de tranziție”.

După solidificare, acoperiți cu o masă de caș de altă culoare. Din nou, trimiteți-l la frigider, astfel încât desertul să înghețe bine.

Pune o parte din masa de caș în pahare și fixează vasele înclinate în frigider.

După ce stratul se solidifică, completați următorul. Pentru a contrasta gustul, am pus mai multe fructe de cireș în centrul paharului.

Stratul superior este format din jeleu de portocale. Desertul nu era zahăr, arome diferite și originale

4. fructe și smântână de jeleu

INGREDIENTE:

1 pachet de jeleu de piersic (90 g)

0,5 nectarină, 2 prune, cojiți și tocați

120-150 ml smântână (în funcție de volumul paharului)

2 lingurițe L zahăr în smântână

MOD DE PREPARARE:

Pregătiți jeleu (din jumătate din pachet), dar nu luați 200 ml, ci 150 ml apă (pentru fiabilitate).
Turnați jeleu în pahare, adăugați fructe tocate. Înclinați paharele, puneți-le în boluri și trimiteți-le la frigider pentru solidificare. Pregătiți oa doua porție de jeleu după același principiu (din jumătate din pachet). Rece.

Bateți crema cu un mixer, adăugați zahăr după gust. Când jeleul s-a răcit complet, turnați-l într-o cremă cu un jet subțire.

Pune amestecul deasupra stratului de jeleu congelat și revine la frigider până se solidifică.

5. Jeleu de Kefir

INGREDIENTE:

0,5 litri de kefir (orice conținut de grăsime)

1 cană (250 grame) zahăr (mai puțin posibil)

15 g gelatină (am luat instant)

0,5 căni de apă

vanilie

3 lingurițe de cacao

MOD DE PREPARARE:

Se dizolvă gelatina în 0,5 căni de apă, se lasă să se răcească până la temperatura camerei.
Kefirul se amestecă cu zahărul până când cristalele de zahăr se dizolvă complet (kefirul trebuie să fie la temperatura camerei), se adaugă vanilie. Apoi turnați gelatina răcită în kefir și bateți cu un mixer timp de 1 minut.

Apoi, împarte amestecul în două părți, adaugă cacao într-una și amestecă bine.
Apoi turnați amestecul în pahare sau boluri: întâi un strat, apoi când este împământat, turnați al doilea etc.
PS Distribuie această postare si prietenilor tăi!

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TOP

Copyright © StirileOnline.ro