Connect with us

Stiri

Condițiile în care muncesc românii la o fermă de sparanghel din Olanda: 14 ore pe zi, fară nicio zi liberă pentru odihnă

Autoritățile olandeze au descoperit nu mai puțin de 44 de muncitori sezonieri din Romania și Polonia la o feram de sparanghel din Brabantul de Nord. Cei care au controlat ferma au ajuns la concluzia că muncitorii au fost siliți să muncească 14 ore pe zi, timp de 6 săptămâni la rand, fară nicio zi liberă.

Muncitorii români erau ținuți pe câmp până la 14 ore pe zi, fară drept de odihnă pe tot acest timp. Proprietarul fermei a fost somat să ofere zile libere muncitorilor și va avea drept din nou sa angajeze abia după ce toți muncitorii sezonieri își vor recupera integral zilele de odihnă.

Nici condițiile de cazare nu au fost îndeplinite
În urma verificărilor, inspectorii de muncă din Olanda au descoperit că nici condițiile de cazare nu sunt cele mai bune, așa că au decis că trebuie făcute îmbunătățiri.

Aproximativ 4000 de români au plecat în luna martie și aprilie la fermele de sparanghel din Germania și Olanda. Aceștia sunt lucrători sezonieri care merg aproape anual la muncile agricole din Europa.

TOP