Connect with us

Stiri

Datele oficiale ascund cel putin 140 medici infectati spun cei de la Casa Jurnalistului

Într-o postare pe facebook, cei de la Casa Jurnalistului, spun că datele oficiale publicate de către Grupul de Comunicare Strategică ar ascunde cel puțin 140 medici infectați, din 10 județe.

“Toată presa a preluat ieri numărul de medici infectați din toată țara, iar noi am pus pe hartă datele centralizate de Institutul Național de Sănătate Publică pentru 10 aprilie.

Dar cititorii ne-au semnalat că, în numeroase județe, autoritățile locale au declarat semnificativ mai multe cazuri decât cele care au ajuns la centru!

Nu sunt informații “pe surse”, ci comunicate de la Direcții de Sănătate Publică, Prefecturi și spitale. La Constanța, chiar Ministrul Sănătății a găsit mai multe cazuri decât apar în centralizarea oficială 5 zile mai târziu.

Le-am luat la rând și am găsit 10 județe din care lipsesc 140 de cazuri. Asta doar din surse oficiale, până pe 10 aprilie.

În alte județe am găsit raportări mai mari publicate după 10 aprilie sau care încă nu au fost confirmate oficial. Nu le-am luat în calcul pentru acest tabel, dar sugerează că problema este mai extinsă.

Medicii din mai multe spitale au reclamat că nu se raportează toate cazurile, la fel și Federația “Solidaritatea Sanitară” din România.Acum avem confirmarea oficială că datele oficiale sunt greșite”, anunță, pe Facebook, Casa Jurnalistului.

TOP