Connect with us

Inedit

De 31 de ani este singurul locuitor de pe o insulă. Poliția vrea să-l evacueze, dar el nu vrea să plece

Are o poveste fabuloasă! Mauro Morandi e singurul locuitor al insulei Budelli, de lângă Corsica, Sardinia. El a venit aici în 1989 şi nu a mai părăsit-o până în ziua de azi. Însă autorităţile vor să îl evacueze cu forţa.

Pustnicul se luptă să rămână în paradis! Mauro Morandi (81 de ani) e singurul locuitor al insulei Budelli, din Marea Mediterană, din 1989 până azi.

S-a hrănit cu ce i-a dăruit marea, a fost vizitat de echipe de la National Geographic şi de la zeci de institute de cercetare marină însă niciodată nu s-a temut ca acum în privinţa viitorului lui.

Fostul profesor de sport Mauro Morandi poate fi evacuat în orice clipă după ce insula a fost cumpărată de un investitor imobiliar care vrea să o transforme într-un parc turistic.

”Mi-e teamă că, odată cu plecarea mea de pe insulă, Budelli va fi distrusă, iar Plaja Roşie va deveni o amintire”, a declarat Morandi pentru CNN Travel. Spiaggia Rosa este celebră la nivel mondial datorită coralilor roz de care a avut grijă pustnicul în ultimii 31 de ani.

Morandi a vrut să plece din Italia în Polinezia, dar catamaranul i s-a stricat în apropiere de Budelli şi nu a mai plecat de acolo. În 2016, insula a devenit Parcul Naţional Maddalena şi guvernul italian a decis evacuarea pustnicului.
Însă un grup colosal de admiratori de-ai lui Morandi au semnat o petiţie online în care cer ca locuinţa lui să nu fie demolată şi bătrânul lăsat să trăiască până la sfârşitul vieţii în colţul lui de Rai.

Pe insula sălbatică se află o Staţie de Radiodifuziune din timpul celui de al Doilea Război Mondial care va fi la rândul ei demolată după ce o decizie a tribunalului a stabilit că este ilegală ridicarea unor construcţii pe terenul unui Parc Naţional. Morandi trebuie să părăsească insula până la finele anului 2020.

TOP