Connect with us

Inedit

De ce crezi că Japonia a cumpărat o cantitate uriașă de sticlă spartă din Rusia? Iata ce au putut sa faca cu toata sticla

De ce crezi că Japonia a cumpărat o cantitate uriașă de sticlă spartă din Rusia? Iata ce au putut sa faca cu toata sticla

Iată un exemplu de practicitate japoneză! 😮👍

În zilele Uniunii Sovietice, exista o astfel de legendă: spun ei, odată ce Japonia a cerut URSS să-i vândă o imensitate, doar o cantitate incredibilă de sticlă spartă.

Țara sovieticilor a fost de acord și în curând o marfă ciudată a ajuns pe pământ japonez. Abia acum, abia cumpărate de țara soarelui răsărit, mărfurile au fost livrate la destinație, deoarece japonezii au aruncat-o pur și simplu în mare.

Este clar că cei care au auzit această poveste au suferit mult timp cu întrebarea: de ce Japonia a avut nevoie să cumpere sticlă spartă și apoi să o arunce? Toate acestea păreau atât de ciudate și complet nefirești pentru japonezii practici, încât pur și simplu au încetat să creadă în realitatea acestor evenimente.

Între timp, toate acestea erau pur adevăr. Iar Japonia a cumpărat cu adevărat de la URSS un lot mare de sticlă spartă și doar pentru bănuți! Și acest pahar a fost aruncat imediat în mare – ca inutil. Eliminarea fragmentelor inutile în acest fel a fost o opțiune perfect potrivită, absolut inofensivă pentru mediu.

Dar nu de dragul distracției, japonezii au cumpărat pahar, pe care l-au aruncat apoi în mare? Atunci de ce? Care a fost beneficiul unei astfel de înțelegeri pentru ei? Nu este oare o întrebare demnă de Clubul Experților? Răspunsul a fost căutat mulți ani. Și astăzi, mulți ani mai târziu, a mai găsit.

Desigur, japonezii nu erau interesați de sticlă spartă, ci de containerele din lemn în care acest produs era ambalat cu atenție. Lăzi sovietice au fost confecționate din lemn incredibil de înaltă – cedru! Astăzi este dificil să ne imaginăm o asemenea risipă, dar cu toate acestea.

Totuși, Japonia a trecut prin perioade grele, așa că pur și simplu nu a fost posibil să cumpărați lemn cu aceleași caracteristici de calitate, iar în Japonia în sine nu existau păduri care să poată fi tăiate pentru producția de lemn de înaltă calitate. Dar resursele Uniunii Sovietice erau cu adevărat inepuizabile. Și japonezii întreprinzători au profitat de acest lucru.

La sosirea la loc, cutiile de cedru au fost imediat demontate și folosite ca material pentru mobilă.

Și apropo, de-a lungul anilor, apele mării au lustruit sticla și s-au dovedit a fi frumoase nisipuri multicolore, care acum poartă spre plajele japoneze și Sakhalin.

TOP