Connect with us

Stiri

Dureros! Asistenta ucisă de paranoia Covid-19 a fost condusă pe ultimul drum în aplauzele întregii comune. Tot drumul a fost presărat cu flori

O asistentă medicală din Măureni, soția preotului din comună, a decedat în condiții suspecte, fiind deschisă chiar o ancheta în acest caz. Ea a fost înmormântată în urmă cu câteva zile în condiții speciale, așa cum cere ordonanță militară. Totuși, toți oamenii din comună au ieșit la poartă pentru a-și lua rămas bun de la ea, iar tot drumul a fost presărat cu flori.

Ucisă de paranoia Covid-19
Asistenta a fost adusă la Spitalul Județean de Urgență din Reșița cu o fractură deschisă de gambă, însă s-a stins la doar câteva ore. A ținut să le precizeze celor de pe ambulanță, cât și medicilor de la spital, că a avut contact cu un suspect de infectare cu COVID-19. Se presupune că asta a costat-o moartea, chiar și familia și apropiații spun că, de teamă coronavirusului, nimeni nu s-a atins de ea. Cert este că femeia nu a ajuns în sala de operații.

După decesul femeii, a fost confirmată și infecția cu COVID-19. Totuși, pentru comunitate lucrurile par a fi mai ambigue, pentru că niciun locuitor al Măureniului nu este infectat, iar contactul la care se referea femeia a primit rezultat negativ. O anchetă a fost deschisă în acest caz pentru a stabili dacă este cineva responsabil de moartea femeii.

Datorită faptului că, oficial, asistenta medicală a fost infectată cu COVID-19, ea a fost înmormântată în condiții speciale, cu restricțiile impuse de starea de urgență. Ultimul drum al femeii a fost presărat cu flori, întreagă comunitate luandu-și rămas bun de la asistentă aplaudând cortegiul funerar. „A fost dureros, sfâșietor. Câte doi membri din fiecare familie au ieșit la poartă, la distanță adecvată unul de celălalt, cu declarații în mână, pentru a putea respecta măsurile din Ordonanțele militare. Cortegiul a fost primit cu aplauze, s-au aruncat flori și s-a cântat Hristos a Înviat. Atât am putut face noi pentru tanti Corina, așa au înțeles oamenii din Măureni să-și ia adio de la un om extraordinar”, a declarat Brian Filimon, primarul comunei Măureni, pentru expressdebanat.ro.

TOP