Connect with us

Social

Infracționalitatea este în scădere, iată statisticile Poliţiei Române din ultima perioadă

Politia Romană a ținut să facă lămuriri privind ultimele informații apărute în online. Mesaje dubioase circulă pe internet și aduc panică printre cetăţeni, precum cele de mai jos:

‘AVERTISMENT! (Să sperăm că este doar un zvon, mesajul este în verificare) RATA CRIMINALITĂȚII ESTE ÎN CREȘTERE! Există semnale din țară că au apărut persoane „BINEVOITOARE” care umblă din ușă în ușă și donează mașți de protecție GRATIS din partea autorităților! Măștile sunt îmbibate cu substanțe chimice (anestezice, somnifere…)!

Te roagă să ți le pui pe față să vezi daca ți se potrivesc apoi TE JEFUIESC! Vă rugăm să nu acceptați ajutor umanitar de la persoane pe care nu le cunoașteți! Nu răspundeți la apeluri făcute de pe numere de telefon necunoscute! FIȚI PRUDENȚI ȘI ÎN SIGURANȚĂ!’ este mesajul viral care circulă pe rețele de socializare.

Mesajul Poliţiei
Poliția roagă oamenii să nu mai creadă mesajele care circulă pe Facebook și să se informeze din surse credibile!

‘Menționăm că aceste mesaje sunt de tip fake news, inclusiv cele care spun că furturile sunt în creștere. Rata infracționalității este în scădere, respectiv minus 52% la furt, 39% la distrugere, accidente rutiere minus 72%. Perioada de comparație este ultima săptămâna din martie 2019 cu ultima săptămână din martie anul acesta.

Recomandăm cetățenilor să se informeze din surse oficiale și să nu distribuie pe rețelele de socializare informații neverificate. Polițiștii sunt la datorie 24 de ore din 24 pentru a asigura liniștea cetățenilor!‘ a precizat pentru DC News Comisar de poliție Georgian Drăgan, purtător de cuvânt Ministerul Afacerilor Interne.

TOP