Connect with us

Retete culinare

Laptele condensat de casă, gata în doar 10 minute! De acum nu mai cumpăr lapte condensat din magazin

Laptele condensat de casă, perfect în doar 10 minute! De acum nu mai cumpăr lapte condensat în magazin!

Însăși cuvântul „lapte condensat” sună deja dulce! Pentru mulți, laptele condensat amintește de copilărie, când nu exista o selecție atât de uriașă de produse de cofetărie, iar laptele condensat dulce era un adevărat tratament … Mai mult, nu conține drojdie, făină, aditivi alimentari, dar există mult calciu conținut în lapte.

Dacă nu aveți încredere în depozitarea laptelui condensat, care se face adesea folosind grăsimi vegetale, această rețetă este pentru dumneavoastră! Laptele condensat fiert este excelent pentru a crea prăjituri de casă, produse de patiserie, deserturi. Așadar, nu ezitați să începeți să gătiți – nu va dura mai mult de 10 minute!

Ingrediente pentru gătit:

Lapte – 1 cană;
Zahar – 1 cana;
Praf de lapte – 1 cană;
Unt – 50 g;
Apa – 1 lingura;

Pași de gătit:

Toarna zahar in tigaie si adauga apa. Se ține pe foc, amestecând până se dizolvă complet zahărul, transformându-se în caramel.

Adăugați untul la caramel și continuați să țineți tigaia pe foc pentru a topi untul.

Între timp, încălziți laptele și adăugați-l în caramel, amestecând constant. Nu vă alarmați dacă se formează bulgări în acest stadiu. Caramelul se va dizolva în lapte după câteva minute.

Când masa devine netedă, adăugați laptele praf și amestecați totul, ținând tigaia pe foc încă 3 minute. Răciți laptele condensat.

Dacă mai există bulgări, îl puteți strecura printr-o sită. Depozitați laptele condensat într-un borcan la frigider.

TOP