Connect with us

Stiri

Lista actualizată cu țările din zona verde. Nu mai este nevoie de carantină la sosirea din aceste țări

INSP a publicat o noua lista cu tarile din care nu va mai fi nevoie de carantina la intoarcerea in tara. Astfel, in acest moment, 22 de tari se afla pe lista “verde”.

Persoanele care nu prezinta simptomele infectarii cu COVID-19 la intrarea in Romania din statele din zona verde, vor fi exceptatae de la masura care impune carantina.

Lista verde cuprinde urmatoarele tari:
Austria,
Bulgaria,
Cehia,
Cipru,
Croatia,
Confederatia Elvetiana,
Estonia,
Finlanda,
Franta metropolitana (teritoriul european al Frantei),
Germania (cu exceptia districtului Kreis Gutersloh care este zona galbena),
Grecia,
Irlanda,
Islanda,
Italia,
Letonia,
Liechtenstein,
Lituania,
Malta,
Norvegia,
Slovacia,
Slovenia,
Ungaria.

Persoanele care sosesc in Romania din alte tari, chiar daca nu prezinta simptome, trebuie sa intre in izolare la domiciliu timp de 14 zile. De asemenea, persoanele care locuiesc cu cei intorsi in tara, vor intra si ei in izolare.

„Orice masura se ia si intr-o reciprocitate cu tara respectiva”, spune Nelu Tataru. Acesta oferind mai multe detalii despre masurile luate in ceea ce priveste aceasta lista.

„In acest moment avem acea lista cu tarile din Europa in care erau repartizate cele la inceput 17, apoi 22 de tari in care cand ne intoarceam intram in izolare. Orice masura se ia si intr-o reciprocitate cu tara respectiva. Si ei cand vor vedea in context european ca Romania reprezinta un risc s-ar putea sa ne introduca in izolare cand vom ajunge in acea tara. Se asteapta ca intr-o zi, doua sa avem decizia la nivel european, acei indicatori pentru a face aceasta lista si in masura in care vom avea o lista noua cu tarile din care ne intoarcem si nu vom intra in izolare, o vom da publicitatii.

Avem o saptamana de foc in care putem vedea ce a generat acest weekend de nerespectare a unor reguli de distantare fizica, a unor reguli de igiena si precautii. Suntem pregatiti ca sistem medical, dar nu putem lupta doar noi singuri”, a declarat ministrul Sanatatii.

TOP