Connect with us

Stiri

MAI: În Seara Înviere românii vor avea Lumina Sfânta. Aceasta vă fi oferită de către preoți, polițiști și voluntari

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat că s-a ajuns la un consens între Patriarhie și MAI, astfel, românii vor putea lua Lumina Sfânta în seara Învierii.

Între Patriarhia Română și MAI s-au stabilit:

Având în vedere numărul mare de cetățeni ortodocși, MAI vine în srpijinul BOR executând misiuni de susținere și ajutor pentru clerici și credincioși. Pentru a oferi o alinare spirituală tuturor celor care trec prin momente grele vom ajuta BOR la împărțirea Luminii Sfinte în Seara Învierii.

Am semnat un acord de susținere și sprijin din partea tuturor forțelor coordonate din starea de urgență pentru stabilirea unor acțiuni comune pentru aceste sărăbători. Vrem să oferim o consolare prin distribuirea Paștilor și a Luminii de la Ierusalim.

Pâine binecuvântată în formă de prescuri sfințită în Joia Mare va fi distribuită vineri, 17 aprilie, și sâmbătă, 18 aprilie, în intervalul orar 07:00-17:00 în toate parohiile, în locuri special amenajate.

Credincioșii vor putea ieși în jurul caselor cu respectarea restricțiilor și fără să se formeze grupuri mai mari de trei persoane. Astfel, 2-3 locatari dintr-o scară vor putea distribui Lumina pentru toți vecinii de pe scară.

În Noaptea de Înviere este permisă circulația tuturor preoților și a voluntarilor care vor avea asupra lor echipamentele de protecție și legitimațiile de identificare.

Sfânta Lumină va fi distribuită inclusiv spitalelor și centrelor de carantină.

Echipajele care acționează în posturile fixe cât și cele de la punctele de frontieră vor oferi sfânta lumina personelor aflate în trafic sau celor care tranzitează frontiera.

TOP