Connect with us

Coronavirus

Marea Britanie și SUA au aprobat un tratament pentru coronavirus care folosește sângele pacienților care s-au recuperat de Covid-19

 • Zece pacienți COVID-19 din China au primit terapie cu plasmă
 • Simptomele lor au scăzut în decurs de trei zile după o singură doză de tratament
 • Niciunul dintre pacienți nu a murit, comparativ cu trei dintr-un alt grup de control
 • Experții au avertizat însă că studiul este foarte mic și nu este suficient de riguros
 • Pacienții din Marea Britanie și SUA primesc terapia în studii, după China și Italia
 • Un tratament coronavirus aprobat deja în Marea Britanie și SUA, care folosește sânge de la pacienții recuperați, poate ajuta persoanele infectate să se îmbunătățească în trei zile, a descoperit un studiu.

  Zece pacienți COVID-19 din China, care erau grav bolnavi în spital, au văzut că simptomele lor dispar și se îmbunătățesc rapid în 72 de ore de la terapie.

  Li s-a administrat o doză de plasmă donată de supraviețuitorii de COVID-19, care au avut anticorpii necesari pentru ca sistemul lor imunitar să elimine virusul.

  Cunoscută sub numele de terapie cu plasma convalescentă, recent a fost oferită undă verde de către autoritățile medicale din Regatul Unit și SUA pentru a studia pacienții bolnavi critici.

  Terapia promițătoare, care a fost utilizată pentru prima oară în urmă cu un secol în pandemia de gripă spaniolă din 1918, a fost folosită deja în China și SUA.

  Pe lângă faptul că se dovedește a fi salvatoare de viață, terapia pare să fie în siguranță până în prezent, fără efecte secundare grave observate în grupul mic de studiu.

  Vine după ce o mamă din New York care a supraviețuit coronavirusului săptămâna trecută a devenit una dintre primele americane care și-a donat plasma de sânge în speranța de a-i ajuta pe ceilalți. Tiffany Pinckney, în vârstă de 39 de ani, a spus că se simte ca „un far al speranței” pentru cei care suferă.

  Dar, deși experții spun că plasma convalescentă este „o zonă importantă de urmărit”, nu există dovezi concludente că este eficientă.

  Nu există niciun leac 100% dovedit pentru coronavirusul ucigaș, care a infectat peste 1,3 milioane de oameni în întreaga lume și a ucis aproape 80.000. Mii de pacienți din întreaga lume sunt implicați în studiile medicamentelor promițătoare.

  Un avantaj esențial al terapiei pe bază de sânge este faptul că este disponibil imediat și se bazează doar pe extragerea sângelui de la un fost pacient.

  De asemenea, este în mod semnificativ mai ieftin decât dezvoltarea unui medicament nou.

  TOP