Connect with us

Social

Ministru Agriculturii Adrian Oros dorește să scoată din piețe samsarii și speculanții

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, dorește că piețele să rămână deschise pe toată perioada pandemiei pentru ca oamenii să își asigure alimentele necesare. Acesta mai spune că vor fi eliminați din piețe speculanții și samsarii, așa încât în piețe să rămână doar adevărații producători autohtoni.

”Văzând că în unele localități piețele sunt închise, am cerut colegilor mei că în nouă ordonanță de militară care vă apărea astăzi sau mâine, să fie introdus un articol în care să se spună clar că toate piețele agro-alimentare trebuie să rămână deschise, sigur, cu respectarea măsurilor de securitate impuse de autorități, astfel încât virusul să nu se răspândească. Aceleași proceduri care sunt și în supermarketuri sau în alte magazine unde oamenii fac cumpărături. Suplimentar, acum mai mult că niciodată, trebuie scoși imediat din piețe samsarii și speculanții! Acolo, în piețe, trebuie să ajungă doar producătorii veritabili, nu falșii producători”, a declarat ministrul Adrian Oros.

Ministrul Agriculturii a reluat discuția privind închiderea piețelor, spunând că el nu a dispus niciodată închiderea lor și chiar a făcut apel la autoritățile locale să mențină piețele agroalimentare deschise fiind spatii chiar mai sigure decât magazinele, doarece spatiile sunt mai deschise.

”Încă de la începutul crizei, de la declanșarea stării de urgență am făcut apel către toți primarii, către toate administrațiile publice locale să lase piețele deschise pentru că nu am înțeles de ce trebuie să se închidă o piață care este un spațiu semi-deschis și care, în opinia mea, în această piață se poate face comerț mai sigur decât la un magazin de 10 metri pătrați de la colț de stradă. Acele piețe sunt singurele locuri unde producătorii locali, cei care locuiesc și activează în jurul orașelor pot să-și vândă mărfurile, mai ales mărfurile de sezon, aceste produse. Este și o posibilitate pentru locuitorii orașelor să cumpere produse proaspete românești”, a specificat ministrul Agriculturii Adrian Oros.

De asemenea Adrian Oros susține agricultorii și adaugă că activitatea în ferme trebuie să continue, pentru a depăși aceasta criza cu bine.

”Au fost plângeri din partea producătorilor pentru că s-au adunat stocuri foarte mari, iar pentru micii producători vânzarea acestor produse este principala sursă de venit. Comportamentul de cumpărare s-a schimbat foarte mult și din cauza restricțiilor de circulație, dar și a stării de fapt, cumpărătorul cumpără mai puțîn (…) Nu știu exact cât vă dura această criză legată de coronavirus, dar vă depinde foarte mult de modul în care respectăm măsurile dispuse de autorități (…) Trebuie să ieșim la treabă, în ferme, în fabricile de producție”, a îndemnat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

TOP