Connect with us

Coronavirus

O asistenta demonstreaza cat de repede se raspandesc germenii, chiar daca purtati manusi

Molly Lixey, o fostă asistentă a unei camere de urgență din Saginaw, Michigan, a declarat pentru CNN că a observat o mulțime de oameni care purtau mănuși, ceea ce credea că este grozav.
Dar ce nu a fost atât de grozav? Toată contaminarea încrucișată pe care a văzut-o.
Într-un videoclip de pe Facebook, Lixey a decis să demonstreze cât de rapid și ușor este să răspândiți germeni la un magazin alimentar.

“Făceam niște picturi în jurul casei și mi-am dat seama că vopseaua va fi un ingredient perfect de folosit pentru a explica acest lucru (contaminare încrucișată)”, a spus ea pentru CNN. „Mă îngrozește să cred că oamenii cred că sunt în siguranță doar pentru că poartă mănuși”, spune tanara.

Știm că coronavirusul se poate răspândi prin strănut și tuse, iar noile cercetări arată că se poate fi dat prin vorbire sau, eventual, doar prin respirație, ceea ce face ca trecerea germenilor de la obiect la obiect să fie mult mai ușoară.

În videoclipul ei, Lixey simulează o vizita la magazinul alimentar și pornește punând mănuși pe mâini, apucând telefonul mobil în timp ce pleacă din mașină, curățând un coș de cumpărături și apucând niște hârtie igienică. Ea folosește o bucată de carton ca telefon mobil și își cufundă degetele într-o farfurie de vopsea pentru a simboliza germenii de pe mâini, ca urmare a apucării hârtiei igienice.

TOP