Connect with us

Stiri

O idee de aplicat în toate comunele României: Într-o comună din românia persoanele sărace sunt ajutate cu 25.000 euro și învățate să facă afaceri

Un proiect de antreprenoriat cu finanţare europeană se desfăşoară de circa un an în localitatea mureşeană Sânpaul.

Proiectul este semnat de primărie şi implementat împreună cu Şcoala generală Valea Izvoarelor şi Centrul de Resurse Comunitare. Acesta vizează crearea de mici afaceri în comună prin stimularea spiritului antreprenorial în rândurile comunităţii defavorizate.

Primarul comunei, Simon Istvan, a explicat că, între timp, au fost selectate 30 de proiecte de afaceri, iar persoanele vizate au participat şi la un curs de antreprenoriat:

“S-au ales 30 de planuri de afaceri şi fiecare va fi sprijinită cu 25.000 de euro. De exemplu service auto, spălătorie auto, prelucrarea fierului- sunt care vor să facă bolţari, coafură, construcţii. Vom semna contractele de finanţare cu cei selectaţi şi în maximum două luni vor primi banii ca să înceapă afacerea. Proiectul a permis ca o parte din această sumă, timp de un an, să meargă la salarii, restul la dotări. Fiecare poate să angajeze şi oameni”.

Scopul acestui proiect este de a-i ajuta pe oamenii care trăiesc la limita sărăciei în comună să beneficieze de servicii sociale şi medico-sociale funcţionale, a mai spus primarul Simon Istvan.
Alte afaceri selectate prin proiect sunt de alimentaţie publică, fitness, închirieri scule şi instalaţii, sonorizare evenimente, activităţi fotografice şi video-muzică, instalaţii sanitare, toate finanţate timp de trei ani.

RADOR
Foto: Pixabay
Sursa info: antenasatelor.ro

TOP