Connect with us

Stiri

Pentru treia oara în 400 de ani, racla cu Moaștele Cuvioasei Parascheva au părăsit Mitropolia Iași fiind scoase în contextul epidemiei de coronavirus

Moaștele Cuvioasei Parascheva au părăsit duminica Catedrala Mitropolitana Iași pentru a ajunge la Botoșani într-o acțiune de binecuvântare a credincioșilor, în contextul pandemiei de Coronavirus.

Moaștele au fost însoțite de mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înalt Prea Sfințitul Teofan, și au trecut pe lângă spitalele și bisericile din municipiul Botoșani. Pe tot traseul, moaștele au trecut prin: Roman, Piatra Neamț, Târgu Neamț, Pașcani, Botoșani și Hârlău.

Purtătorul de cuvânt al MMB, preotul Constantin Sturzu, a declarat, pentru AGERPRES, că este pentru a treia oară în istorie când racla cu sfintele moaşte părăseşte Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

“Este o deplasare, fără nicio oprire nicăieri, prin care s-a dorit să se binecuvânteze aceste locuri din Moldova şi să se întărească credincioşii. Este a treia oară în istorie când ies moaştele Sfintei Parascheva. Au mai ieşit în Al Doilea Război Mondial, când au fost duse în Sudul ţării, pentru a fi protejate, şi în 1947, când a fost acea secetă cumplită si atunci a fost dusă racla cu sfintele moaşte în mai multe judeţe din Moldova. Este un moment istoric. Din 1600 până acum este a treia oară”, a afirmat Sturzu.

Oficialul MMB a subliniat că deplasarea sfintelor moaşte s-a făcut cu aprobarea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), cu respectarea normelor privind prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

“S-a făcut această deplasare cu avizul MAI, noi oferind această garanţie că nu vor fi adunări de oameni. De aceea, nici nu am anunţat în presă. S-a făcut cu maximă discreţie astfel încât să se respecte într-un totul acele măsuri luate pentru combaterea epidemiei cu care neconfruntăm”, a adăugat Constantin Sturzu.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei a precizat că acţiunea de duminică este una spirituală, însă a arătat că Biserica susţine autorităţile române şi prin alte acţiuni sociale, de natură financiară sau materială.

sursa: ziaruldeiasi.ro

TOP