Connect with us

Social

Povestea de viaţă a tanarului care a venit călare la maternitate: “Fac cam 30 de lei pe zi, nu mai mult, dar măcar îmi hrănesc copiii”

Tânărul Sergiu care a fost surprins călare pe cal în drum spre maternitate spune că a făcut acest gest pentru a duce mâncare și cele necesare soției ce tocmai îi dăruise cel de-al 3-lea copil.

Sergiu a fost oprit de politie în centrul Iasului în urma cu zile, fiind fotografiat de către trecători.

Tânărul se numește Ion Sergiu Ciobotariu și are 22 de ani și a reușit să impresioneze o tara întreagă după ce a arătat un devotament ieșit din comun, ajungând calare la soția lui aflată la maternitate. De loc din Raducareni, Sergiu trăiește împreună cu familia la marginea Iasiului. Aflând că soția să tocmai a născut un băiețel, acesta a dorit să meargă la aceasta pentru a-i duce cele necesare. Tânărul susține că nu a avut bani de taxi, iar tramvaiul nu mai mergea datorita pandemiei de Coronavirus, așa că a ales să apeleze la ajutorul sau de nădejde, calul.

“Am încercat să iau un tramvai. Nu m-au lăsat. Nu am avut bani să iau un taxi. M-am întors acasă și m-am urcat pe cal. Prima data m-a oprit un echipaj de Poliție. L-a fost milă de mine și m-au lăsat să plec. Pe urmă m-a oprit un echipaj de la Poliția Locală. Au râs de mine, m-au luat la mișto. Mai apoi m-a mai oprit un echipaj, au fost de treabă. Nu m-au amendat. Au înțeles că am o urgență și nu am avut altă variantă.”, a spus Sergiu, pentru BZI.

De altfel, calul reprezinta si singurul ajutor pentru a-si intretine familia: “Am fost plecat la muncă. În fiecare zi plec la muncă cu calul. Fac cam 30 de lei pe zi, nu mai mult. Când am aflat că a născut, am mers să-i duc de mâncare.”, a mai spus Sergiu.

Tânărul trăiește în condiții modeste împreună cu familia lui și a început să construiască o casă de câțiva metri pătrați. A ridicat doar o parte din pereți și mai are mult de lucru. Nu are bani să finalizeze totul, dar muncește pentru asta: “Tot ce fac, fac pentru copii. Am trei acum, am nevoie de o casă. Trăim greu acum, dar nu avem ce face, muncesc cât pot.”, a mai spus Sergiu.

TOP