Connect with us

Stiri

Raed Arafat, avertisment îngrijorător pentru români: „Nu ascultaţi pe cei care încearcă să vă convingă că această infecţie este una banală”

Șeful DSU, Raed Arafat, a avertizat în urmă cu puțin timp vizavi de pericolul reprezentat de COVID-19, din cauza vitezei sale de răspândire și a impactului mortal pe care îl are. Medicul s-a arătat extrem de revoltat vizavi de afirmațiile unui profesor doctor care a afirmat că „noul coronavirus este o biată gripă”, încurajând cetățenii să-și trateze bolile cronice fără să se mai teamă de infectarea cu COVID-19.

Raed Arafat, replică împotriva afirmațiilor unui mare doctor
În urmă cu patru zile, șeful secției de Chirurgie Toracică ”Marius Nasta”, prof. Ioan Cordoș, a declarat că noul coronavirus reprezintă „o biată gripă” și a afirmat că „mult mai mulți au murit de afecțiuni cardiovasculare care nu au reușit în această perioadă să își vadă medicul curant”.

Ca răspuns, Raed Arafat a dezmințit cele spuse de renumitul medic, contraargumentând cu faptul că noul coronavirus este extrem de periculos și se răspândește foarte repede, făcând multe victime în toată lumea.

„Nu ascultaţi pe cei care încearcă să vă convingă că această infecţie este una banală. Bolile banale nu se răspândesc cu viteza cu care COVID-19 se răspândeşte şi nu ucid sute de mii de oameni şi mii de persoane din domeniul sanitar care mor la datorie îngrijind pe cei infectaţi cu virusul care cauzează această boală.

Ştiu cât de greu a fost tuturor cu măsurile de distanţare şi restricţiile care au fost impuse, dar singura soluţie pentru a evita o creştere exponenţială a numărului infectărilor este de a respecta măsurile de prevenţie prevăzute, cum ar fi purtatul măştii în spaţiile închise şi în mijloacele de transport în comun, evitarea zonelor aglomerate, aplicarea măsurilor de igienă şi colaborarea cu autorităţile pentru a reuşi, împreună, să diminuăm, cât de mult posibil, impactul acestei boli în următoarea perioadă„, scrie, pe Facebook, secretarul de stat în MAI.

TOP