Connect with us

Utile/Diverse

Se poate slăbi până la 15 kg în 3 luni cu tinctură de SOC – Reteta prof. univ. Constantin Milică

Fructele de soc au proprietăți terapeutice impresionante, puțin cunoscute de majoritatea populației. Aceste fructe sălbatice sunt pline de antioxidanți și compuși care combat obezitatea și numeroase boli cronice.

Unul din cele mai bune moduri de administrare a fructelor de soc este sub formă de tinctură. Mai întâi trebuie să obțineți sucul de fructe, după care urmează amestecarea acestuia cu alcool alimentar în cantități egale.

Dacă doriți să preparați o cantitate mai mică sau mai mare de tinctură, păstrați raportul de 1:1 dintre suc de fructe de soc și alcool.

Tinctură din fructe de soc – rețetă
Ingrediente

• 1 pahar de suc de fructe de soc
• 1 pahar de alcool de 90 de grade

Preparare

Pentru a vedea cum se desfac bobițele de soc de pe crenguțe, puteți vizualiza acest filmuleț.

Dacă nu le culegeți direct din natură ci le cumpărați din piață, trebuie doar să le alegeți de impurități și să le spălați bine.

Dați-le apoi prin storcătorul de fructe pentru a extrage sucul. Aveți nevoie de circa 1 pahar de suc, care poate să aibă 200-230 ml.

Turnați sucul într-un borcan de sticlă și adăugați alcoolul. Amestecați cu o lingură de lemn și închideți-l ermetic. Agitați borcanul și apoi lăsați-l într-un loc răcoros și întunecos din casă timp de 2 săptămâni.

După această perioadă, tinctura este gata. Se poate transfera în sticluțe mici, închise la culoare (de la alte tincturi), care să aibă dop cu picurător.

Etichetați sticluțele cu numele tincturii și cu data de preparare. Această tinctură rezistă până la 2 ani, dacă este păstrată la rece.

Mod de administrare
Persoanele supraponderale care vor să slăbească, pot urma o cură de 3 luni. Tinctura se administrează întotdeauna seara, la ora 18:00. Doza se crește treptat zilnic, după această schemă:

În prima zi se ia 1 linguriță de tinctură, în a 2-a zi se iau 2 lingurițe de tinctură, în a 3-a zi se iau 3 lingurițe de tinctură, și tot așa, până în a 7-a zi, când se iau 7 lingurițe de tinctură de soc, la ora 18.00:

După aceea, se continuă cu doza de 7 lingurițe de tinctură pe zi la ora 18:00 timp de 1 lună de zile.

Potrivit doctorului Constantin Milică, cei care țin această cură pot slăbi până la 15 kg în 3 luni.

Efectele curei cu tinctură de fructe de soc
Cura cu tinctură de soc ajută la curățarea profundă a organismului, prin eliminarea excesului de lichide din țesuturi și a toxinelor din colon și din alte organe.

Fructele de soc normalizează apetitul alimentar și reglează activitatea psiho-emoțională. Mai mult, datorită detoxifierii, și pielea se curăță și devine mai luminoasă, iar organismul întinerește.

Pentru efecte maxime, se recomandă ca pe durata curei de slăbire cu tinctură de soc să se urmeze o dietă sănătoasă, fără mâncăruri prăjite, fără alimente grase sau preparate din carne, fără produse din magazine bogate în compuși nocivi (coloranți, îndulcitori, zahăr, margarină, grăsimi saturate etc).

Pentru tratarea altor afecțiuni cronice sau degenerative, se ia câte 1 lingură de tinctură, de 2-4 ori pe zi, pe o durată mai lungă de timp.

Contraindicații și precauții
Fructele de soc pot fi toxice dacă sunt culese crude. Acestea trebuie recoltate când au ajuns la deplina lor maturitate, când sunt coapte bine. Totodată, trebuie să cunoașteți bine fructele și copacul, pentru a nu le confunda cu alte fructe sălbatice otrăvitoare, precum bozul.

Este posibil ca unele persoane să experimenteze reacții secundare la consumul de preparate din fructe de soc, precum diaree acută, greață, crampe stomacale, vomă, amețeală, dureri de cap, slăbiciune sau ritm cardiac accelerat, datorită faptului că acestea stimulează puternic tranzitul intestinal și diureza.

Dacă efectele adverse sunt grave, tratamentul trebuie întrerupt. Nu consumați preparate pe bază de soc dacă luați insulină sau urmați un alt tratament medicamentos, înainte de a consulta medicul. Pot să existe interacțiuni grave.

Sursă: http://www.farmacia-verde.ro/2013/07/26/tinctura-din-fructe-de-soc-remediu-potrivit-pentru-o-cura-de-slabire-sanatoasa/

TOP