Connect with us

Utile/Diverse

Sezonul țânțarilor a inceput, iar asta ne va da mari batai de cap. Bine ca avem cateva modalitati simple si eficiente pentru a ne scăpa de țânțari.

Sezonul țânțarilor a inceput, iar asta ne va da mari batai de cap. Bine ca avem cateva modalitati simple si eficiente pentru a ne scăpa de țânțari.

Dacă cabana dvs. este în mijlocul pădurii, acest lucru înseamnă aproape întotdeauna că invadarea țânțarilor este inevitabilă. Iată câteva sfaturi pentru a scăpa de lovitorii de sânge zburători.

O sută de grame de camfor sau valerian vaporizate deasupra arzătorului vor salva chiar și camere foarte mari de muște și țânțari.

Tăiați fin frunzele proaspete de cireș de pasăre sau cenușă de munte și frecați pielea expusă.

Uleiuri esențiale de cuișoare, busuioc, anason, eucalipt. Ungeți pielea expusă (5-10 picături pe pahar de apă) sau aruncați-o pe foc – într-un șemineu, foc, pe o lumânare sau o tigaie încălzită. Umectați o vată cu aceste plante și așezați-o pe pervaz.

Pune în cameră ramuri proaspete de mămăligă, sperie țânțarii, precum și mirosul de frunze de roșii.

Dacă decideți să stați în aer liber – aruncați crengile de ienupăr în foc.

Mirosul de ulei de cedru respinge nu numai țânțarii, ci și muștele și gandacii.

Nici o singură insectă nu va atinge fața dacă o spălați cu bulion din rădăcinile de pelin (turnați o mână de rădăcini tocate cu 1,5 litri de apă, dați la fiert, lăsați 20-30 de minute).

Când ați rămas fără lichid pentru fumigatorul electric, nu vă grăbiți să alergați la magazin pentru unitatea de înlocuire. Se toarnă 100% extract de eucalipt (!) În flaconul gol. Tantarii vor uita drumul spre casa ta.

TOP