Connect with us

Social

Sfaturile medicului care a vindecat cei mai mulți romani de coronavirus

Medicul Virgil Musta de la spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara vine cu câteva sfaturi utile pentru cetățeni. Astfel, acesta recomandă să fim precauți mereu și să consideram că fiecare om cu care intrăm în contact, e un potențial infectat.

Riscul infectării este foarte mare, la orice ieșire din casă, indiferent cât de scurtă e, atrage atenția Virgil Musta.

De asemenea, într-un interviu acordat pentru hotnews.ro, medicul vorbește despre un așa numit “ritual de decontaminare”.

Medicul recomandă o distanță de cel puțin 2 metri față de orice om
Având în vedere că orice persoană poate fi contaminată, ar fi indicat să putem păstra cel puțin o distanță de doi metri față de orice persoană pe care o întâlnim: „Să fie contactul cât mai scurt, să fie cu mască și din partea noastră, și din partea persoanei respective. Pentru că masca, de fapt, protejează mai mult cealaltă persoana decât persoana mea”, explica medicul.

Vrgil Musta insistă și asupra faptului că bătrânii trebuie ajutați fiind printre cei mai vulnerabili: „Este esențial și să putem să îi ajutăm, pentru că degeaba le spunem să stea în casă dacă nu are cine să le procure alimentația și lucrurile de care au nevoie, de zi cu zi. Să îi ajutam și în acest sens”, îndeamnă doctorul.

Orice suprafață, posibil contaminată
Igiena mâinilor este cea mai importanta în aceasta perioadă, deoarece orice suprafață poate fi contaminată. Astfel, ritualul de decontaminare trebuie să înceapă de la intrarea în casă.

„Militez pentru un pres îmbibat cu clor la intrare, pe care ne ștergem talpa pantofului. Apoi, când intram în casa ne descălțam, luam alti pantofi pe care îi folosim în casa, în niciun caz nu folosim aceiași pantofi de pe strada și în casa. După ce ne-am dat jos pantofii, mergem și ne spălam bine pe mâini și pe fata, pentru că fata poate fi și ea contaminata”, spune doctorul.

Hainele trebuie puse toate într-un singur loc, pentru a nu risca să contaminăm întreagă locuință.

Aerisirea camerelor este foarte importantă în protejarea de infecția cu Covid-19.
„În momentul în care aerul circulă, și dacă există o cantitate mică de virus, concentrația acestui virus scade sub nivelul de contagiozitate. Este important să aerisim permanent încăperile”, explică medicul Virgil Musta.

TOP