Connect with us

Stiri

Sondaj Europa FM: PSD în scădere înainte de alegeri, PNL și USR-PLUS, în ușoară creștere

PNL se menține în continuare pe primul loc în preferințele românilor, în timp ce PSD a mai pierdut un procent față de cercetarea anterioara, arată ultimul sondaj al IMAS, realizat la comanda Europa FM.

33% dintre cei care au răspuns întrebărilor sondajului, au spus că ar vota cu PNL la urmatoare alegeri. În urmă cu circa o lună, în mai, în sondaje PNL apărea cu 32.6%, astfel e o ușoară creștere față de luna anterioară.

În același timp, PSD a scăzut de la 23% la 21.9%. O scădere de 1.1% fata de luna precedentă, și o scădere mult mai mare față de perioada februarie 2020, când PSD avea undeva la 26% intenție de vot.

Pe locul 3 se afla USR cu o intenție de vot de 12,3%, având o ușoară creștere față de luna trecută, de la 11.6%. Partidul PLUS, partenerul de alianță a celor de la USR, are o intenție de vot de 5.8%.

Și partidul lui Victor Ponta se menține sus în sondaje, fiind la 11.2%. PMP are intenție de vot de 4.7%, ALDE 3.7%, iar UDMR doar 3.4%.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM, în perioada 5 – 27 iunie, pe un eşantion de 1010 persoane. Marja de eroare este de 3,1 la sută.

TOP