Connect with us

Stiri

Sondaj Europa FM: PSD în scădere înainte de alegeri, PNL și USR-PLUS, în ușoară creștere

Publicat

pe

PNL se menține în continuare pe primul loc în preferințele românilor, în timp ce PSD a mai pierdut un procent față de cercetarea anterioara, arată ultimul sondaj al IMAS, realizat la comanda Europa FM.

33% dintre cei care au răspuns întrebărilor sondajului, au spus că ar vota cu PNL la urmatoare alegeri. În urmă cu circa o lună, în mai, în sondaje PNL apărea cu 32.6%, astfel e o ușoară creștere față de luna anterioară.

În același timp, PSD a scăzut de la 23% la 21.9%. O scădere de 1.1% fata de luna precedentă, și o scădere mult mai mare față de perioada februarie 2020, când PSD avea undeva la 26% intenție de vot.

Pe locul 3 se afla USR cu o intenție de vot de 12,3%, având o ușoară creștere față de luna trecută, de la 11.6%. Partidul PLUS, partenerul de alianță a celor de la USR, are o intenție de vot de 5.8%.

Și partidul lui Victor Ponta se menține sus în sondaje, fiind la 11.2%. PMP are intenție de vot de 4.7%, ALDE 3.7%, iar UDMR doar 3.4%.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM, în perioada 5 – 27 iunie, pe un eşantion de 1010 persoane. Marja de eroare este de 3,1 la sută.

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TOP

Copyright © StirileOnline.ro