Connect with us

Inedit

Statele Unite şi-a trimis echipe în buncărele subterane pe fondul pandemiei de coroanvirus

În timpul Războiului Rece, guvernul Statelor Unite a elaborat un plan de urgență pentru a se asigura că militarii sunt capabili să mențină puterea în fața unei amenințări existențiale. La vremea respectivă, amenințarea pe care o aveau în minte era un tip de atac nuclear, dar aceasta include și o amenințare biologică, precum cea cu care se confruntă în prezent lumea.

Această strategie este cunoscută sub numele de „Continuitatea guvernului” și implică o varietate de planuri diferite care au scopul de a ajuta guvernul și armata americană să mențină controlul ţării în perioadele de urgență.

În timpul unei conferințe de presă recente găzduite pe Facebook, generalul Forțelor Aeriene Terrence O’shaughnessy, a anunțat că Comandamentul de Nord al Statelor Unite a trimis echipele cu personal esenţial în buncărele subterane ale armatei pentru a sta pe toata perioada pandemiei.

„Profesioniștii noștri dedicați ai centrului de comandă și control NORAD și NORTHCOM și-au părăsit casele, și-au luat la revedere de la familiile lor și sunt izolați de toată lumea pentru a-şi apăra patria”, a spus O’Shaughnessy. .

O’shaughnessy nu a dezvăluit locațiile exacte sau anumiți membri ai personalului care vor fi în așteptare în timpul pandemiei, dar există multe informații publice disponibile despre aceste buncăre.

Buncărele utilizate în aceste tipuri de situații includ Muntele Cheyenne, Centrul de operații prezidențiale de urgență de sub Casa Albă, Complexul Muntelui Raven Rock din Pennsylvania și Centrul de operațiuni de urgență Mount Weather din Virginia.

Este posibil ca membri suplimentari ai guvernului să fie trimiși și la buncăre izolate, dacă situația devine mai periculoasă. Nu există niciun indiciu că sunt planificate mobilizări ulterioare, însă, având în vedere secretul operațiunii, este puțin probabil ca astfel de planuri să fie anunțate în mod oficial.

Istoria acestor buncrete secrete de top este detaliată în cartea lui Garrett M. Graff, Raven Rock: Povestea planului secret al guvernului Statelor Unite pentru a se salva – în timp ce restu mor.

TOP