Connect with us

Stiri

Toaleta publică la preț de apartament. Cum arată și ce primar din România a cumpărat-o

Orașul Cluj-Napoca a fost împânzit de toalete ecologice noi-nouțe, foarte moderne. Fiecare toaletă costă însă cât un apartament cu două camere, la fel de nou, chiar și în București! Municipalitatea a plătit pentru o toaletă ecologică o adevărată valoare!

Toalete ecologice la preț de apartament, în Cluj-Napoca
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a achiziționat, în plină pandemie de coronvirus, pentru parcurile din oraș, toalete publice care valorează fiecare cât un apartament. O singură astfel de toaletă costă nu mai puțin de 260.610 lei sau 53.845 euro.

Toatele recent achiziționate se potrivesc de minune cu mobilierul foarte scump pen care municipalitatea din Cluj-Napoca l-a cumpărat pentru parcurile din oraș. Detaliile acestea au fost făcute publice în cadrul emisiunii Exces de Putere.

Emil Boc face cumpărături din același loc de unde făcea și Traian Băsescu
Obiectele sanitare au fost cumpărate de la Comex Rom, firma lui Andrei Popovici, de la care și Primăria Capitalei a achiziționat toalete ecologice extrem de scumpe, în 2002, atunci când primar general era șeful pe linie de partid pe-atunci al lui Emil Boc, Traian Băsescu.

”Primăria Cluj-Napoca a achiziționat și instalat, ca urmare a inițiativei transmise prin procesul de bugetare participativă, noi toalete publice moderne, complet automatizate și dotate pentru persoanele cu dizabilități. Acestea sunt racordate la utilități și prevăzute cu sistem de spălare automatizat, care asigură auto-curățarea după fiecare utilizare, nefiind necesară prezența de personal auxiliar. Garanția este 2 ani de la data punerii în funcțiune, perioadă în care furnizorul asigură funcționarea, întreținerea, igienizarea și consumabilele.

De asemenea, toaletele dispun de sistem automat de taxare cu monede de 50 bani, cât reprezintă tariful pentru o utilizare (0,5 lei)”, a scris primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, pe facebook, acum câteva zile.

TOP