Connect with us

Coronavirus

Un nou mister: de ce coronavirusul ucide unii tineri?

La început se credea că Covid-19 nu ucide decât pe cei foarte bătrâni și pe cei cu boli asociate. Se pare că statistica este dată peste cap de câteva cazuri mai deosebite în lume, tot mai mulți tineri fiind răpuși de noul Coronavirus. Este cazul și unui tânăr de 30 de ani din Statele Unite, profesor de sport, cu o stare de sănătate bună și fară boli asociate.

Un profesor sănătos în vârstă de 30 de ani moare brusc din cauza coronavirusului, titrează CNN.
Când Ben Luderer, în vârstă de 30 de ani, a început să se simtă rău, nu a fost atât de surprins. Cu doar câteva zile mai devreme, soția sa, Brandy, a fost testată pozitiv pentru coronavirus.

Brandy, soția tânărului a fost mai mult asimptomatică. Aceasta a avut o temperatură ușoară, una pe care medicii nici măcar nu au considerat-o a fi febră. Tot ea susține că nici soțul ei nu a fost foarte îngrijorat când a început să se simță rău, la urma urmei, erau tineri și sănătoși şi nu aveau motive să se teamă.

Pentru Ben, tânărul de 30 de ani, simptomele au devenit rapid mai severe. Când a început să simță că nu mai poate respira, a ales să meargă la spital. Ajuns la spital, Ben a primit oxigen și organismul său a răspuns bine, spune soția să Brandy. Medicii din spital au spus că nu este nevoie de internare și ar fi mai indicat să meargă acasă și să respecte recomandările.

La două zile după ce Ben a fost externat din spital, acesta a început din nou să respire greoi și să transpire abundent. A II-a zi, la 6 dimineața, Ben a fost găsit mort de către soția sa.

Cazul lui Ben Luderer este unul dintre alte sute de cazuri care pun semne de întrebare tuturor specialiștilor în sănătate de pe glob.

De ce unii tineri se îmbolnăvesc și mor atât de brusc?
Este adevărat că Covid-19 pare să afecteze cel mai grav persoanele în vârstă, în special cele cu afecțiuni preexistente, precum boli de inimă, boli pulmonare sau diabet. S-ar putea ca sistemele imunitare ale unei persoane în vârstă să nu poată lupta împotriva bolii, iar virusul se poate reproduce mai ușor, copleșind organismul și cauzând mai multe complicaţii. Și totuși, pe măsură ce începem să privim mai adânc și să auzim mai multe povești, devine evident că există mulți oameni că Ben, care sunt mai tineri și se îmbolnăvesc și mor. De curând am auzit povestea lui Conrad Buchanan, în vârstă de 39 de ani, un DJ sănătos și plin de viață din Florida, care a murit după ce a avut coronavirus, în ciuda faptului că nu avea simptome de bază, potrivit soției sale.

Coronavirusul, o “boala neobișnuită”, spune dr. Anthony Fauci
“Spun asta pentru că primești la urgente oameni care la un moment dat se fac bine, spui bingo, și-au revenit, și apoi apar complicații și ulterior mor. Mai există ceva acolo, un alt motiv pentru care la unii boala aduce complicații și moarte. Speram că ne vom da seama în cele din urmă.” spune doctorul Fauci.

TOP