Connect with us

Coronavirus

Un sofer român de TIR infectat cu coronavirus a fost scos din terapie intensivă în aplauzele medicilor (VIDEO)

Un șofer român de TIR infectat cu coronavirus a fost salvat și scos de la Terapie Intensivă în aplauzele medicilor. El a fost pacientul 0 în Galicia și din cauza unei afecțiuni cardiace starea lui a fost critică, fiind în pericol de moarte.

Un Roman în vârstă de 43 de ani care a fost primul pacient cu corona virus din Vigo, Spania a părasit unitatea de terapie intensiva a spitalului Alvaro Cunequiero. Acesta era internat încă din noaptea de 6 martie. Daniel, este șofer de tir, locuiește în Moana și călătorise la Madrid pe 22 februarie pentru a-și vizita familia.

La o săptămână după vizita, acesta s-a simțit rău și a mers la camera de urgență, pe data de 1 martie, rămânând internat. Timp de 4 zile nu a fost suspectat că ar putea fi infectat cu coronavirus, medicii netestandu-l. Abia în data de 4 martie, aceștia au decis să îl testeze, fiind pozitiv. Următoarea zi a fost depistata și soția acestuia, apoi fiul de 15 ani și nepoata de 27 de ani. Soția și nepoata sunt deja vindecate.

Din cauza unei afecțiuni cardiace, imediat după confirmarea cu coronavirus starea lui Daniel s-a deteriorat și a fost mutat la Terapie Intensivă în stare critică. După trei săptămâni, el a fost salvat și miercuri la prânz a fost mutat într-o secție a spitalului, unde vă mai sta internat încă câteva zile, scrie La Voz de Galicia.

Când a părăsit Terapia Intensivă, tot personalul care a fost acolo l-a aplaudat, iar el și-a ridicat brațul în semn de recunoștință pentru aceste 19 zile. Daniel nu e vindecat încă, deoarece în ultimele teste pentru virusul SARS-CoV-2 a ieșit pozitiv, dar ce a fost mai rău pentru el s-a terminat.

“Suntem foarte fericiți, mândri, serviciile de terapie intensivă sunt principalul exponent al luptei împotriva coronavirusului.”, a spus șefa serviciului, Dolores Vila. Medicul explică faptul că acest pacient a ajuns cu o situație clinică foarte gravă, pneumonie bilaterală și suferință respiratorie. A fost ventilată mecanic, dar cel mai important este că a depășit toate aceste probleme.

“El a plecat de la noi într-o stare excelentă.”, spune șeful UCI.

Surse selective: Antena 1 / La Voz de Galicia

TOP