Connect with us

Coronavirus

Un studiu din Germania a aflat care este perioada în care cei bolnavi de Covid-19 sunt cei mai contagioși

Pacienții bolnavi de Covid-19 sunt cei mai contagioși atunci când apar primele semne ale simptomelor, astfel, în prima săptămână de când au apărut primele simptome ale noului coronavirus, pacienții infectați cu acest virus sunt și cei mai contagioși.

Studiul oferit de către oamenii de știință din Germania și publicat în jurnalul Nature au descoperit că nivelul foarte ridicat de contagiune al noului virus este în momentul în care pacienții încep a prezenta primele simptome.

Asta înseamnă că cei care sunt purtători de Covid-19 dar încă nu prezinta simptome, nu sunt la fel de contagioși precum cei care au deja simptome.

Descoperirea cercetătorilor germani ar putea oferi o privire asupra răspândirii rapide a bolii și ar putea oferi îndrumări pentru spitalele deja copleșite de pacienți.

Statul german îndrumă populația care are simptome mai ușoare să se auto-izoleze la domiciliu 10 zile pentru a nu aglomera spitalele.

„Într-o situație caracterizată prin capacitatea limitată de paturi de spital în secțiile de boli infecțioase, există presiune pentru externarea precoce în urma tratamentului”, se arată în studiu, condus de Christian Drosten și Clemens Wendtner.

Conform cercetătorilor, pacienții infectați cu Covid-19 nu mai reprezentau pericol de contagiune după 5 zile de la debutul simptomelor.

Comparând punctele maxime contagioase pentru pacienții cu coronavirus și SARS, cei infectați cu coronavirus au dat virususul mai departe de 1.000 de ori mai mult decât cei infectați cu SARS, au descoperit oamenii de știință.

Studiul este considerat a fi unul limitat, prin faptul că nu au fost observate cazuri severe, au spus oamenii de știință. Cei nouă pacienți pe care s-a făcut studiul au fost toți de vârstă mică până la vârsta mijlocie, fără boli subiacente semnificative.

Sursa: nypost.com

TOP